Italiaans Restaurant 'Al Mercato'



Op de Markt in Maastricht is een nieuw Italiaans restaurant verschenen genaamd 'Al Mercato', wat Italiaans is voor 'Naar de Markt'. Vorige week zondag was de opening van deze zaak, en hoewel er al andere Italiaanse restaurants op de Markt zijn, heeft dit restaurant een uniek concept. Eigenlijk is het ook geen restaurant, maar een osteria.

'Bar - Cucina - Pizza - Food to share' is hoe het concept wordt omschreven. Het is een osteria, in Italië stonden osterias vooral bekend om het serveren van vooral wijn en simpel eten, maar tegenwoordig is een osteria een restaurant met kleinere hapjes, vooral specialiteiten. Op het menu van 'Al Mercato' staan dan ook kleinere gerechten, die je als een soort tapas met vrienden kunt delen. Ook zijn er hoofdgerechten zoals Spaghetti alla Carbonara of Pizza. Er zijn lekkere wijntjes te drinken en heerlijke latte macchiato's.

Bij het binnenkomen van het restaurant wordt je direct verwelkomd door het vriendelijke, Italiaanse personeel, en in de keuken staat een Italiaanse chef die heerlijk eten maakt. Bij binnenkomst kan je links zelfs meekijken hoe de pizza's worden gemaakt en in de pizza-ovens worden gestopt. Het restaurant ziet er super mooi uit en overal hangen foto's met Italiaanse vibes. 

Zelf ben ik al regelmatig bij 'Al Mercato' geweest. Met vriendinnen ging ik een middag studeren, overdag is het redelijk rustig en is het perfect rustig te zitten en een bakje koffie te drinken. Maar 's avonds dineren is natuurlijk het lekkerst! De pompoensoep is heerlijk en een perfect voorgerecht, en goed te betalen voor een student. De bruschetta al pomodoro is een van de lekkerste bruschetta die ik ooit heb gegeten, en ik kom graag terug om deze nog een keer te eten.

Mijn vriendin at een pizza met burrata mozzarella, dat is een mozzarella kaas die hard aan de buitenkant is, maar aan de binnenkant is gevuld met een vloeibare kaas. Het contrast van de koude kaas op de pizza is apart, maar na een paar happen kun je geen genoeg meer krijgen!

Dus, zo snel mogelijk langs gaan bij Al Mercato op de markt! Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Check ook onze Instagram

FM


Reacties

Populaire posts