Birds and the Bees: 2x honing op zijn best★!
Birds and the Bees :
2x honing op zijn best
Ja ja, vorige week ging
de lente officieel van start. Pak je zonnebril er maar weer bij want met deze
heerlijke honing-treats kun jij lekker buiten in het zonnetje genieten.
Lente vind ik persoonlijk
een van de mooiste seizoenen, de krokussen komen weer langzaam uit en je kunt
weer volop genieten van het vogelgezang onder je raam. Maar ook gaan we weer
meer van de bij zien (hopelijk), want langzaam verdwijnt de honingbij. Veel
mensen beseffen niet hoe onmisbaar de bij is, maar zeg nou eerlijk een broodje
met brie en walnoten zonder honing? Dat kan toch niet. Vandaar een Ode aan de
honingbij!
20 min bereiden 25 min
oventijd
12 stuks
Wat nodig
· 150 ml vloeibare honing
· 2 bananen
50 gram roomboter (ongemout)
· 2 middelgrote eieren
· 150 ml volle melk
· 300 gram zelfrijzend bakmeel
· 2 tl bakpoeder
evt 6 ongebrande walnoten
evt 6 ongebrande walnoten
Aan de slag
First things first, verwarm eerst de over voor op 200 °C.
Dan nu: Pureer de banaan met een vork of een staafmixer.
Smelt de boter en roer vervolgens
de honing en de gesmolten boter door de bananenpuree.
Klop de eieren los en meng deze
met de bananenpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel. Zeef boven een kom het bakmeel tegelijk met het bakpoeder. Schep het
banaanmengsel door het bakmeel (klontjes zijn niet erg). En nu is het tijd
om de cakevormpjes in te vetten. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Wil je nog een extraatje? Zet de
puntjes op de i en besprenkel de muffins met stukjes walnoot.
En bakken maar! Ca. 25 min in de
oven en ze zijn gaar. Check wel even met een prikker of ze goed zijn , zo ja?
Laat ze even goed afkoelen en smullen maar!
Tip: Wikkel de afgekoelde muffins in huishoudfolie en bewaar op een koele plek
dan kun je langer van de muffins genieten ツ
French toast met honing
10 min bereiden
4 personen
· 2 boterhammen
· 3 eieren
· 200 ml melk
· 25 gram roomboter
· 1 theelepel kaneelpoeder
· 4 eetlepels vloeibare honing
Aan de slag
Een goed begin van de
dag begint met een echte French toast!
Begin met de boterhammen
in 4 stukken te snijden. Klop de eieren los in een schaaltje en verwarm
ondertussen de melk lauw in een klein pannetje. Roer de kaneel en 3 eetlepels
honing erdoorheen. Hierna pan van het vuur, plakken brood een voor een kort in
de melk leggen en omdraaien. Haal de soppige boterhammen daarna door het losgeklopte
ei. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Leg daarna alle 4 de stukken
in de koekenpan tot ze goudbruin zijn. Serveer ze op 4 borden en schenk de
overige honing er overheen en klaar is kees!
Smakelijk eten!
Tip: extra topping needed? Ga voor frambozen ;)
Onmisbare
schakel
Helaas wordt de honingbij
al een tijd bedreigd, en wat veel mensen niet weten is hoe belangrijk deze
insecten zijn. De bij is een onmisbare schakel in onze voedselproductie; zonder
de bij geen aardbeien, noten, pompoenen, frambozen, tomaten etc.
Naast het maken van
honing hebben de bijen ook een hele belangrijke rol in ons ecosysteem. 80% van
alle planten op aarde zijn voor de voortplanting of evolutie afhankelijk van de
bij. Best serieus dus. Maar gelukkig kunnen wij hier iets aan doen!
Ben jij een busy bee en wil jij ook helpen? Dat kan!
Bloeiende
groentes en kruiden trekken ook bijen, hommels en vlinders aan.
Zet kruiden en
bloemen in je moestuin waar bijen van houden zoals:
Ganzenbloem, zonnebloemen,
komkommerkruid en nog veel meer plantjes waardoor we de bij bezig houden.
Check ook onze Instagram シ
Jet
Check ook onze Instagram シ
Jet
Reacties
Een reactie posten