Birds and the Bees: 2x honing op zijn best★!


Birds and the Bees : 2x honing op zijn best



Ja ja, vorige week ging de lente officieel van start. Pak je zonnebril er maar weer bij want met deze heerlijke honing-treats kun jij lekker buiten in het zonnetje genieten.



Lente vind ik persoonlijk een van de mooiste seizoenen, de krokussen komen weer langzaam uit en je kunt weer volop genieten van het vogelgezang onder je raam. Maar ook gaan we weer meer van de bij zien (hopelijk), want langzaam verdwijnt de honingbij. Veel mensen beseffen niet hoe onmisbaar de bij is, maar zeg nou eerlijk een broodje met brie en walnoten zonder honing? Dat kan toch niet. Vandaar een Ode aan de honingbij!




Banaan- honing muffins
20 min bereiden 25 min oventijd

12 stuks


Wat nodig





·      150 ml vloeibare honing

·      2 bananen

    50 gram roomboter (ongemout)

·      2 middelgrote eieren

·      150 ml volle melk

·      300 gram zelfrijzend bakmeel

·      2 tl bakpoeder 
 evt 6 ongebrande walnoten









Aan de slag

First things first, verwarm eerst de over voor op 200 °C. 

Dan nu: Pureer de banaan met een vork of een staafmixer.

Smelt de boter en roer vervolgens de honing en de gesmolten boter door de bananenpuree.

Klop de eieren los en meng deze met de bananenpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel. Zeef boven een kom het bakmeel tegelijk met het bakpoeder. Schep het banaanmengsel door het bakmeel (klontjes zijn niet erg). En nu is het tijd om de cakevormpjes in te vetten. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Wil je nog een extraatje? Zet de puntjes op de i en besprenkel de muffins met stukjes walnoot.



En bakken maar! Ca. 25 min in de oven en ze zijn gaar. Check wel even met een prikker of ze goed zijn , zo ja? Laat ze even goed afkoelen en smullen maar!



Tip: Wikkel de afgekoelde muffins in huishoudfolie en bewaar op een koele plek dan kun je langer van de muffins genieten ツ





French toast met honing



10 min bereiden

4 personen



Wat nodig




·      2 boterhammen

·      3 eieren

·      200 ml melk

·      25 gram roomboter

·      1 theelepel kaneelpoeder

·      4 eetlepels vloeibare honing







Aan de slag

Een goed begin van de dag begint met een echte French toast!

Begin met de boterhammen in 4 stukken te snijden. Klop de eieren los in een schaaltje en verwarm ondertussen de melk lauw in een klein pannetje. Roer de kaneel en 3 eetlepels honing erdoorheen. Hierna pan van het vuur, plakken brood een voor een kort in de melk leggen en omdraaien. Haal de soppige boterhammen daarna door het losgeklopte ei. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Leg daarna alle 4 de stukken in de koekenpan tot ze goudbruin zijn. Serveer ze op 4 borden en schenk de overige honing er overheen en klaar is kees!



Smakelijk eten!





Tip: extra topping needed? Ga voor frambozen ;)











Onmisbare schakel
Helaas wordt de honingbij al een tijd bedreigd, en wat veel mensen niet weten is hoe belangrijk deze insecten zijn. De bij is een onmisbare schakel in onze voedselproductie; zonder de bij geen aardbeien, noten, pompoenen, frambozen, tomaten etc.



Naast het maken van honing hebben de bijen ook een hele belangrijke rol in ons ecosysteem. 80% van alle planten op aarde zijn voor de voortplanting of evolutie afhankelijk van de bij. Best serieus dus. Maar gelukkig kunnen wij hier iets aan doen!



Ben jij een busy bee en wil jij ook helpen? Dat kan!

Bloeiende groentes en kruiden trekken ook bijen, hommels en vlinders aan.

Zet kruiden en bloemen in je moestuin waar bijen van houden zoals:



Ganzenbloem, zonnebloemen, komkommerkruid en nog veel meer plantjes waardoor we de bij bezig houden. 

Check ook onze Instagram

Jet












Reacties

Populaire posts