Vitamientjes zijn je vriendjes : 3x simpele rode biet smoothie



Deze week wil ik graag de rode biet onder aandacht brengen. Met dit wisselvallige weer kunnen we denk ik allemaal wel wat ondersteuning gebruiken. Met deze 3 overheerlijke smoothies pik je net even wat meer vitamientjes mee, naast je dagelijkse portie groentes natuurlijk ;)

Klik hier voor 3x een heerlijke smoothie!


Bereiding: 5-10 minuten per sapje
Personen: 2

Griekse Yoghurt, rode biet, banaan en kiwi

Wat nodig

·      250 gram gekookte biet
·      1 banaan
·      1,5 kiwi
·      5 dl Griekse yoghurt
·      Evt. honing
  
Aan de slag

Giet het vocht van de bieten af en snij ze in stukjes, pel daarna de 
banaan en snij deze in grove stukken. Herhaal dit ook bij de kiwi’s, 
en voeg als laatst de yoghurt toe.
  
Tip: voeg wat havermout toe en voilà je hebt een lekker ontbijtje!
   

Rode biet, avocado, limoen en appel

Wat nodig

·      200 gram gekookte biet
·      1 avocado
·      1 grote zoete appel, denk aan Elstar
·      1 limoen
·      Glas water

Aan de slag

Begin met de avocado te schillen en snij het vruchtvlees in stukken. Giet ook hier eerst het vocht van de bieten af en maak deze vervolgens klein. Snij ook de appel in stukken en vergeet daarbij het klokhuis niet te verwijderen. Pers als laatst het limoensap uit en mixen maar!

Tip: mocht je de biet zelf koken, doe het dan de avond ervoor zodat hij meer tijd heeft om af te koelen. Een gekookte biet is gemakkelijk om te schillen en er gaan minder voedingsstoffen verloren als je hem met schil kookt.


Biet, banaan en frambozen

Wat nodig

·      1 banaan
·      125 gram frambozen
·      Scheut water
·      250 gram rode biet
  
Aan de slag

Schil de banaan en snijd deze in partjes, voeg hier de frambozen ook aan toe. Een scheutje water, and last but not least; de fijngesneden rode biet. Mix tot het geheel egaal oogt. Drink smakelijk!

Tip: mocht de smoothie wat massaal proeven, voeg dan nog een scheutje water of wat ijsblokjes toe.



Mooi meegepakt: Niet alleen zit deze groente boordevol met vitamine B1, B2 en C, ook is het rijk aan ijzer, calcium en caroteen. Daarnaast ligt deze typisch Nederlandse groente bijna het hele jaar door in de schappen.

Check nu ook onze instagram シ


JET


Reacties

Populaire posts