Simpel Mapo Tofu Recept

大家好!(Hallo iedereen!)

Laatst heb ik voor het eerst een écht Chinees gerecht gemaakt in mijn eigen keuken: Mapo Tofu. Mapo Tofu is een gerecht uit de keuken van Sichuan, Sichuan is een provincie in China. De Sichuan keuken staat bekend om het pittige eten, met veel knoflook en de unieke smaak van de bekende Sichuan pepers! Sichuan pepers hebben een unieke, pittige smaak waardoor je tong gaat tintelen.

Toen ik het gerecht maakte, vond ik het echt super lekker! Het leek me daarom ook leuk om dit recept met jullie te delen, en misschien iets nieuws kunnen uitproberen.

In Mapo Tofu zitten ook Sichuan pepers, die je gewoon in Maastricht kan kopen! In het originele recept dat ik beneden zal toevoegen zit ook vlees, maar toen ik het had gemaakt heb ik het zonder vlees gedaan, en je kan ook andere bouillon gebruiken in plaats van kippenbouillon zodat het gerecht vegetarisch en zelfs veganistisch wordt.



Benodigheden:
  • 500g silken tofu
  • 250g runder- of varkensgehakt
  • 250 ml water +1 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1½ el Shao hsing rijstwijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 tl gember (fijngesneden)
  • 1 ui
  • 2 lente-uien (fijngesneden)
  • 1 tl Szechuan peperkorrels
  • 1 el chili-bonenpasta
  • ¼ tl suiker
  • 1½ tl maïzena
Snijdt de tofu in blokjes van 2 bij 2 en snijdt de lente-ui ook in stukjes. Kook ondertussen water en voeg de kippenbouillon eraan toe. Daarna rooster je de Sichuan peperkorrels totdat ze bruin worden, daarna haal je de korrels uit de pan kneus je de korrels lichtjes.

Vervolgens bak je het gehakt in de pan en voeg je de sojasaus, rijstwijn en sesamolie toe. Als het gehakt bruin is gebakken, voeg je de lente-ui, ui, knoflook en gember toe. Daarna voeg je de chili-bonenpasta en Sichuan pepers toe, begin met weinig want de pepers zijn behoorlijk pittig! Vervolgens voeg je de kippenbouillon en de tofu toe. Laat dit even koken. Voeg als laatste de maizena toe waardoor het gerecht minder waterig wordt, en voilà! 

Geniet zo van de Mapo Tofu of maak er nog bijgerechtjes bij zoals rijst, of dumplings! Hopelijk vinden jullie de Mapo Tofu net zo lekker als ik!

Check ook onze Instagram!

FM


Reacties

Populaire posts