Soms zoet, soms zout: part tres


Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, meivakantie kom maar gauw. Over minder dan drie weken is het alweer meivakantie. Steeds meer Nederlanders zoeken hun zon elsewhere, en vliegen naar het Zuiden. Het Griekse eiland Zakynthos wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Met haar diepblauwe wateren, rijke cultuur en mooie plaatjes dient het eiland als een trekpleister voor vakantiegangers.Ook staat Zakynthos bekend om de verse vis. In deze blog neem ik je mee naar het lekkerste visrestaurant van Griekenland!




Komis Fish Tavern

📍@ oostkust Zakynthos


Zakynthos is een relatief klein eilandje links van Griekenland. Dit maakt het eilandje niet minder bekend. Tijdens mijn vakantie daar heb ik de Griekse cuisine mogen proeven. Nou ben ik zelf niet zo’n fan van Souvlaki en Tzatziki. Wel ben ik een hele grote visfanaat. Tijdens onze laatste avond op het eiland besloten we uit eten te gaan. Op de bonnefooi zijn we langs het water gaan lopen op zoek naar een restaurantje. Al gauw stuitten we op een soort ibiza-vibe restaurant aan de kust. Tot mijn groot genoegen eentje die gespecialiseerd was in vis! 

 












Komis Fish Tavern experience


Het hele gezin zat aan de vis; ik en mijn moeder aan de mosselen, mijn broer aan de inktvisringen en vaders aan de shrimps. Dat de vis vers was kon je echt proeven. Naast de vis kregen we ook nog vers brood en salade. Maar het waren vooral de kleine extra’s die het hem deden. De gerechten waren met aandacht gedecoreerd; bij de mosselen serveerde ze een halve citroen verpakt in een gaasje die je zelf boven je vis uit kon knijpen. Dit was echt een superslimme oplossing voor mij, omdat ik namelijk altijd zit te klungelen met die citroen met als gevolg dat er meer citroen naast mijn bord ligt dan op mijn bord. En het kommetje waarin je je handen kon wassen, zag er meer uit als een kunstwerk dan iets waarin ik mijn vishanden kon wassen. Dat verslaat toch echt wel de citroen doekjes die je normaal gesproken bij je frutti di mare krijgt. Kortom: een top avond! Verzadigd van al het lekkere eten rolden we weer naar huis ツ



 Geen zin in afwas? Wij ook niet!




Ook leuk: ben je dan toch op Zakynthos en wil je een avondje cultuur snuiven? Boek dan een echte Griekse avond met borden gooien, Sirtaki en een 4 gangen menu tijdens de ondergaande zon.





Jet


Keep up to date via onze instapagina!




Reacties

Populaire posts