Welverdiend diner in 't Stationskoffiehuis


Afgelopen week zijn mijn vriend en ik er een dag op uit getrokken met de fiets. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen en we gingen voor de vitamientjes D. Onze tocht begon in Eindhoven. Vervolgens zijn we via Best, Son, Nuenen en Geldrop in Waalre terecht gekomen. Waalre is een gemeente dat ten zuiden van Eindhoven ligt. Het heeft zo’n 17 duizend inwoners, dus het is niet zo heel groot. Maar daarentegen is het wel een mooie, groene gemeente. Het heeft dan ook de slogan ‘Waalre Groenfontein’. Een mooi plek om onze fietstocht af te sluiten met een lekker diner!


We kwamen langs 't Stationskoffiehuis. Een gezellig uitziende brasserie op de hoek van het bos. Het is blijkbaar niet altijd een brasserie geweest zien we als we binnen komen. Overal hangen foto’s van hoe het er vroeger uit heeft gezien. Het bestaat al sinds 1968. Toen was het een boerderij, omgedoopt tot café waar ondernemers, handelaren en trein-medewerkers elkaar troffen. Vandaar de naam..! Nu is het een brasserie, met zo’n 35 verschillende bieren en een menukaart met verschillende gerechten met Franse invloeden.


We keken de menu kaart even in en zagen al snel de lekkerste gerechten voorbij komen. Escargots in knoflookboter, Franse uiensoep, runderbavvete, tournedos, een vegetarische ‘tarte tartin’ en en gekonfijte eendenbout. Er was ontzettend veel keus, maar uiteindelijk wisten we iets van de kaart te kiezen. We gingen voor een uiensoepje en zalmsalade vooraf. De Franse uiensoep smaakte alsof we onderaan de Eiffeltoren in Parijs zaten. Heerlijk! Ook de zalmsalade smaakte voltreffelijk! Na deze lekker voorgerechten, keken we enorm uit naar het hoofdgerecht. We kregen runderbavette en een surf ’n turf met heerlijke asperges, het aspergeseizoen is tenslotte weer geopend! De surf ’n turf, met zalm en Pata Negra, zag er niet alleen heel mooi uit, maar smaakte ook nog eens overheerlijk! De bavette was erg mals en smaakte ontzettend goed! We hadden onze buikjes weer lekker rond gegeten, toen we erachter kwamen dat we ook nog een dessert hadden besteld. Dit keer ging die er nog wel bij! De mangobaverois was als hemel op aarde, zo ongelooflijk lekker! Er zat ook nog witte chocolademousse bij, dat het helemaal af maakte. Nu waren onze buikjes pas écht goed gevuld!


Het is maar goed dat we die dag zo ver hebben gefietst, anders hadden we ons misschien wel schuldig gevoeld over hoe veel we hebben gegeten… Of misschien ook niet..! Zo’n lekkere maaltijd verdient iedereen van tijd tot tijd!


Dus mocht je ooit zin hebben in een heerlijke maaltijd met Franse invloeden, ga gerust eens langs het Stationskoffiehuis in Waalre!

🥘 ↣ CH, Foodtastic

Reacties

Populaire posts