Sushisamba, voor als je iets te vieren hebt….




De naam alleen al klinkt als een feestje. Sushisamba!  Bij Sushisamba gaat het inderdaad om kleur, geur, creaties en combinaties afkomstig uit verschillende wereldkeukens waarbij de Japanse, Peruaanse en Braziliaanse keuken de boventoon voeren. Zin in Japanse Sushi, een heerlijke Quinoa schotel, of een kip met knoflook? Of toch liever een lamsbout met patatas Bravas? Het kan allemaal bij Sushisamba! De mix van hip en exotisch blijkt een succesvol concept te zijn, maar wat Sushisamba ook bijzonder maakt is dat het graag een vleugje exclusiviteit wil uitstralen terwijl het tegelijkertijd ook toegankelijke en laagdrempelig wil zijn. Het restaurant heeft vestigingen in New York, Miami, Las Vegas en Londen. Amsterdam is sinds een aantal maanden de nieuwste aanwinst. Het menu is in het Engels en ook door het personeel word je steevast aangesproken in het Engels. Nederlands spreken blijkt not donein Sushisamba; bij een wereldkeuken hoort kennelijk ook een wereldtaal. Voor ons is het allemaal prima. Hierdoor hadden we nog meer het idee even lekker ver weg te zijn van onze dagelijkse besognes. Ook al zaten we gewoon in Amsterdam aan het Max Euweplein. 
We hadden wat te vieren, mijn vriendin Lieke en ik. Zij was aangenomen op de modeacademie -waaraan een slopend proces aan vooraf was gegaan met zware selectierondes en nachtenlang werken aan portfolio’s. Ik had net horen gekregen dat ik was geslaagd voor mijn examen Arabisch. Kortom, reden genoeg om iets te vieren! En we kozen Sushisamba om dit te doen. Als voorgerecht nam Lieke ene salade met garnalen en ik koos een Korokke een ribkroket met peruviaanse paarse aardappel en geserveerd met ají amarillo mosterd en ei-mayonaise. Lieke koos vervolgens als hoofdgerecht El Topo, een schotel van zalm met Shiso bladeren en vers gesmolten mozzarella en krokante ui. Ik ging voor de California Maki: Krab met komkommer, avocado en sesamzaadjes met Japanse mayo en truffel olie. Die keuze was niet zomaar. Ik had nog nooit krab gegeten, de meeste restaurants waar ik kom hebben die niet op de menukaart staan. Dit was mijn kans om de krab uit te proberen en ik had geen betere ‘eerste keer’ kunnen treffen. De krab had een heerlijke zachte smaak en textuur maar door de verrassende smaken van truffelolie en Japanse mayo kreeg het iets heel speciaals. Helaas dat de porties -hoewel bijzonder stijlvol geserveerd- bescheiden van omvang waren, zeker gezien de prijs. De toetjes moesten we -om budgettaire reden aan ons voorbij laten gaan, maar we zagen op de tafels om ons heen de heerlijkste desserts voorbijkomen die als mini kunststukjes werden uitgeserveerd. Nog even een paar maandjes sparen tot na de zomer. Dan spreken we opnieuw af in Sushisamba. En dan met een nagerecht. We verheugen ons er nu al op!  

Liefhebber van sushi en Japans eten? Check dan ook de blog over Japans Restaurant en Bar Konnichwa. Of een liefhebber van gekke buitenlandse gerechten? Check dan onze blog over de Streedfood Club!

Check ook onze Instagram!

Sjir



Reacties

Populaire posts